Dodaliśmy możliwość oznaczenia, który kierowca został poinformowany o przypisaniu do realizacji danej trasy.

Od kilku dni w PlanBus.pl dostępny jest całkiem nowy mechanizm, czyli możliwość zaznaczania w trasie, który kierowca został już poinformowany telefonicznie lub inaczej o tym, że ma do zrealizowania daną trasę. Mechanizm ten jest domyślnie wyłączony. Aby korzystać z tej nowej możliwości każdy z użytkowników wg. własnego uznania musi go uruchomić. Włączanie tej funkcji jest dostępne w opcjach wyświetlania w kalendarzu. Aby to zrobić klikamy na ikonę opcji wyświetlania, znajdującą się w prawym górnym rogu:

Po kliknięciu otworzy się nam formularz ustawień. U dołu jest dostępna nowa opcja, którą należy zaznaczyć:

Po jej zaznaczeniu i akceptacji zmian, na paskach tras pojawią się nowe ikony informujące, że w danej trasie są przypisani kierowcy, którzy nie zostali poinformowani o tym, że mają do realizacji daną trasę:

Jeśli poinformujemy danego kierowcę, to możemy to zaznaczyć w edycji danej trasy, żeby wyłączyć powiadomienie:

Powiadomienie zniknie dopiero wówczas, gdy wszyscy kierowcy w danej trasie zostaną zaznaczeni:

Możliwość oznaczenia kierowców poinformowanych o wyjeździe w paskach tras.